Meillä sanotaan usein, että tavoitteenamme on paras mahdollinen fikaelämys. Se saattaa kuulostaa mahtipontiselta, mutta tämä tavoite on ollut luonnollinen osa meitä siitä lähtien, kun ensimmäinen kahvilamme avattiin Tukholmassa Kungsgatanilla.

Meille fikalla on useita lisämerkityksiä. Se viittaa kaikkiin tarjoilemiimme hyviin juttuihin. Kaiuttimista kuuluvaan musiikkiin. Taukoon kiireisen päivän keskellä rentoutuen yhdessä mukavista nojatuoleistamme. Hyvän ystävän kanssa vietettyyn hetkeen.
Mutta sen tavoittelu ei liity ainoastaan kahvipaikoissa näkyviin asioihin. Se on myös eteenpäin vievä voimamme. Se tarkoittaa myönteistä muutosta, jonka haluamme saada aikaan ihmisten elämässä sekä ympäristössä yleensä. Se tarkoittaa oman osuutemme tekemistä – oli kyseessä miten pieni asia tahansa – planeettamme muuttamisessa vihreämmäksi.

Pitkän aikavälin tavoite on, että kaikki kahviloissamme nautittu syötävä ja juotava olisi luomua. Vähemmän lisäaineita, enemmän pienemmän mittakaavan viljelmiä sekä tuholaismyrkkyjen pois jättäminen antaa lopputulokseksi paremman jälkimaun. Näin Wayne’s Coffee voi tarjoilla vieläkin paremmalta maistuvaa fikaa.

Pyrimme myös siihen, että suurin osa fikasta valmistetaan paikan päällä kahviloissa. Näin voit olla varma, että se on aina tuoretta. Meille on myös tärkeää, että valittavana on useita terveellisiä vaihtoehtoja. Vaikka ruotsalaisella fikalla onkin aina erityinen paikka sydämessämme. Erinomaisesta mustasta suodatinkahvista ei tingitä, eikä taivaallisista korvapuusteista.

Parhaan mahdollisen fikan etsintä on vasta alkanut, ja toivomme sinun lähtevän matkalle mukaan.